Vesteda Toren

Ontwikkeling en realisatie mooiste woontoren van Nederland.

Opdrachtgever:
Vesteda
Locatie:
Eindhoven
Marktsegment:
Woningbouw
Activiteit:
Ontwikkeling en realisatie
Status:
Opgeleverd
vStraten-1914-NvO kopie 2_604x600
178767-266_401x600

Projectomschrijving

In het stedenbouwkundigplan van Coenen vormt het Torengebouw het landmark van het gebied Smalle Haven. Komende vanaf het zuiden markeert dit gebouw als een baken het centrum van de stad.

De architectuur van het Torengebouw (inmiddels door haar belegger omgedoopt tot Vesteda Toren) wordt door ontwerpers, maar ook door het publiek als bijzonder fraai en aangenaam bevonden. Hierdoor heet de Vesteda Toren al het mooiste gebouw van Eindhoven en de mooiste woontoren van Nederland te zijn. De Vesteda Toren bestaat uit 28 bouwlagen, 4 lagen kantoren en daarboven 24 lagen wonen. Per verdieping twee luxe appartementen met een woonoppervlakte van ca. 135 m2.
Doordat er slechts 2 appartementen per verdieping zijn en het zeer transparante ontwerp van de gevel, heeft men vanuit de Vesteda Toren een panoramisch uitzicht over de stad Eindhoven en haar verre omgeving.

De Collonade Vestdijk is het verbindende element tussen oud en nieuw in het binnenstedelijk project Smalle Haven. Hierdoor heeft het verschillende gezichten; het grenst aan de drukke Vestdijk, aan het plein voor de toren ("Zonnewijzerplein"), aan de centraal gelegen stadstuin alsmede de Ten Hagestraat. Het kantoor heeft een vloeroppervlakte van 2.100 m2, verdeeld over 4 bouwlagen.