Philipsdorp Eindhoven

Externe en interne renovatie. Van vervangen van dakbedekking tot en met vernieuwen van badkamer.

Opdrachtgever:
Woonbedrijf
Locatie:
Eindhoven
Marktsegment:
Woningbouw
Activiteit:
Renovatie
Status:
In de steigers
Philipsdorp (8)
Philipsdorp (3)
Philipsdorp (4)
Philipsdorp (2)
Bakfiets_philipsdorp eindhoven_gesneden

Projectomschrijving

Renovatie van 18 blokken woningen. In totaal 145 woningen. Voor de kleine klussen rijdt de bakfiets rond in de wijk.

Werkzaamheden worden uitgevoerd in lege woningen. Bedekking van hellende en platte daken worden vervangen, evenals de houten kozijnen. Bij de interne renovatie worden de vloeren van de begane grond vervangen. Daarnaast wordt de gehele woning daar waar nodig voorzien van isolatie in de buitenschil. Tevens worden het toilet, de keuken en de badkamer vernieuwd.

Bijzonderheden:
Omdat de uitvoering van de werkzaamheden in lege woningen plaatsvindt, verhuizen de bewoners tijdelijk naar wisselwoningen om na de renovatie weer terug te keren in hun eigen woning. Op dit project hebben wij nieuwe zaken geïntroduceerd zoals: bouwloket, de handyman, de serie van 1 en de woonplanner.

Speciaal voor de bewoner

Om de overlast voor de bewoners tot een minumum te beperken is er op dit project een aantal middelen ontwikkeld. Transparantie en bereikbaarheid zijn hier de sleutelwoorden.

Het Bouwloket: een centrale lokatie in de wijk waar huurders alle informatie rondom de renovatie kunnen verkrijgen. Op deze lokatie is ook de Woningbouwvereniging aanwezig.

De Handyman: De Handyman is herkenbaar en flexibel door zijn bakfiets en daarmee direct aanspreekbaar voor alle bewoners. Hij lost alle kleine klusjes op. Of dat nu voor of na de grote renovatie is. Direct in de wijk; De "Buurtaannemer".

De serie van 1: hiermee wordt beoogd individuele woningen te renoveren, als onderdeel van een groter geheel, maar alleen op het moment dat er een mutatie plaats vindt door bijvoorbeeld een huurderswisseling.

De Woonplanner: een centrale contactpersoon als aanspreekpunt van de huurder in de wijk. Hij inventariseert, coordineert en onderhoudt de contacten met de huurder. Of het nu gaat om de warme opname, de overgang naar de wisselwoning, de oplevering of vragen na afloop.