Granida Eindhoven

Het voormalig GGD-gebouw (hetgeen dateert uit de wederopbouw-periode) is door ons getransformeerd naar 30 appartementen., alsmede een op de begane grond gesitueerde sociaal-medische instelling.

Opdrachtgever:
Combinatie Woonveste-Van Straten vof en Vesteda
Locatie:
Eindhoven
Marktsegment:
Multifunctioneel
Activiteit:
Realisatie
Status:
Opgeleverd
Granida-9275-NvO

Projectomschrijving

Het voormalig GGD-gebouw (hetgeen dateert uit de wederopbouw-periode) is door ons getransformeerd naar 30 appartementen., alsmede een op de begane grond gesitueerde sociaal-medische instelling.

Het vijftig jaar oude, betonnen skelet bestaande uit een draagstructuur van kolommen, vloeren en stabiliteitsverbanden dienden gehandhaafd te blijven. Hierdoor zijn doordachte oplossingen/detailleringen nodig geweest om met name de bouwfysische aspecten de baas te kunnnen, Ook is er een ruimte gecreëerd  voor loggia's, binnentuinen en balkons. In het gebouw is een impossante 'groene' vide gerealiseerd. De auto's worden grotendeels geparkeerd op het binnenterrein, die door middel van een stalen constructie is overkapt. De appartementen variëren tussen 100 m2 en 220 m2 en hebben een hoog afwerkingsniveau. Gelet op de grootte van de appartementen (i.c. tussen 100 m2 en 220 m2) alsmede het hoge afwerkingsniveau zijn de appartemente in het hogere huursegment afgezet.